(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Moučník zebra
Potřebné ingredience
Těsto: 140 g polohrubé mouky, 90 g pískového cukru, 3 vejce, 3 lžíce horké vody, 1 lžíce kakaa,1/4 kypřícího prášku,pečící papír na vyložení formy
Krém: 180 g másla, 200 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu
Poleva: 1 čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy
Z bílku ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vlijeme horkou vodu. Vyšleháme do pěny a po troškách přidáváme mouku a kypřící prášek. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Já jsem tam přidala ještě trochu mléka aby těsto bylo takové tekutější.
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme při 180 asi tak 20 minut.
Zatím připravíme krém: Polovinu mléka svaříme, ve druhé polovině rozmícháme cukry s pudinkem. Přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Pudink necháme vychladnout. Do vedlejší misky si dáme máslo na kostičky a přilijeme pudink studený a šleháme do hladka a potom ještě přidáme rum a eště šleháme. Dáme trochu do lednice ztuhnout ale jen na chvilku aby to nebylo tuhé moc.
Upečený a vychladlý hřbet vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky, které potíráme krémem a slepíme k sobě. Nakonec celý moučník pojileme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.
Hotový moučník krájíme šikmo.
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme při 180 asi tak 20 minut.
Zatím připravíme krém: Polovinu mléka svaříme, ve druhé polovině rozmícháme cukry s pudinkem. Přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Pudink necháme vychladnout. Do vedlejší misky si dáme máslo na kostičky a přilijeme pudink studený a šleháme do hladka a potom ještě přidáme rum a eště šleháme. Dáme trochu do lednice ztuhnout ale jen na chvilku aby to nebylo tuhé moc.
Upečený a vychladlý hřbet vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky, které potíráme krémem a slepíme k sobě. Nakonec celý moučník pojileme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.
Hotový moučník krájíme šikmo.
Nalité těsto v srnčím hřbetu
připraven krém
a tady už slepeno a polito čokoládou
moučník v řezu
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé